Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση δράσης στο Δημοτικό Σχολείο Πισσώνα  

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια ανάπτυξης δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχολογικής στήριξης παιδιών σχολικής ηλικίας σε συνέργεια με το Δημοτικό Σχολείο Πισσώνα, υλοποίησε την Πέμπτη 16/11/2023, εκδήλωση στο σύνολο των μαθητών του σχολείου με θέμα: «Διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων και διαχείριση συναισθημάτων».

Η δράση περιλάμβανε εκπαίδευση σχετικά με το τι είναι οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες, για ποιους λόγους διαφωνούμε, πως μπορούμε να λύνουμε τις διαφωνίες μας με ειρηνικό τρόπο, πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το διάλογο για να λύσουμε τα προβλήματα μας με τους φίλους και συμμαθητές μας, αλλά και πως μπορούμε να διαχειριστούμε τα βαριά και δυσάρεστα συναισθήματα μας ώστε να μην πληγώνουμε τόσο τους ανθρώπους γύρω μας, όσο και τον εαυτό μας. Δημιουργήσαμε το πλάνο διαχείρισης συγκρούσεων και γράψαμε ο καθένας τη δική του αλφαβήτα συναισθημάτων, μαθαίνοντας πως πρέπει να σεβόμαστε τα συναισθήματα των άλλων.

Ευχαριστούμε πολύ την Διευθύντρια, κα Καμαριώτη Κυριακούλα, καθώς και το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Το σύνολο των μαθητών αγκάλιασε τη δράση και έδωσε μια ελπίδα για το μέλλον.

 

Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

 

               

 

 

Δημοσίευση: 22/11/23 12:56 ΜΜ

Close Search Window