Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση δράσης επιμόρφωσης γονέων

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα και τη σημαντικότητα του ρόλου ενός γονέα υλοποίησε τη Δευτέρα 20/11/2023 ένα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Πισσώνα σχετικά με την: «Οριοθέτηση παιδιών και Διαχείριση Δύσκολων Συναισθημάτων».

Συζητήσαμε για το ρόλο του γονέα που διακατέχεται από προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή των παιδιών χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο. Αναλύσαμε τι σημαίνει και τι δε σημαίνει οριοθέτηση, πως θεσπίζουμε τα όρια και πως τα διαχωρίζουμε από την τιμωρία, πως μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική των λογικών συνεπειών, γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη τα όρια, καθώς και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα δύσκολα συναισθήματά τους.

Ευχαριστούμε πολύ τις Διευθύντριες, κα Καμαριώτη Κυριακούλα και κα Ζαρούλη Ελένη για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

 

Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

 

 

Δημοσίευση: 22/11/23 1:00 ΜΜ

Close Search Window