Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

    Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας για διοργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης με επιμορφωτικό χαρακτήρα, υλοποίησε την Δευτέρα 05/02/2024 ένα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικό Σχολείου Καστέλλας με θέμα «Διαχείριση ετερότητας στο σχολικό περιβάλλον».
    Στο σεμινάριο μιλήσαμε για τη διαφορά της συμπεριληπτικής με την ενταξιακή εκπαίδευση καθώς και για τη διαπολιτισμικότητα στη σχολική κοινότητα. Αναλύσαμε τους βασικούς σκοπούς και τις βασικές αρχές που θα πρέπει να διακατέχουν το σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο και συζητήσαμε πιο συγκεκριμένα για το σχολείο της Καστέλλας. Γνωρίσαμε σε βάθος τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού Ρομά και μέσα από παραγωγικό διάλογο συγκεντρώσαμε πληθώρα τεχνικών και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων διαχείρισης της ετερότητας στο σχολικό πλαίσιο, πάντα με γνώμονα τη δημιουργία ενός «Σχολείου για Όλους». Η φράση που κρατάμε είναι : «Η απομόνωση και η περιθωριοποίηση των ανθρώπων που στα μάτια του ενός και του άλλου μοιάζουν διαφορετικοί δεν έχει χώρο ούτε στο σχολείο ούτε στην κοινωνία».
    Ευχαριστούμε θερμά το σύνολο των εκπαιδευτικών για την ενεργή συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και τη Διευθύντρια, κα. Γοδέβενου Ελένη για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 6/02/24 12:00 ΜΜ

Close Search Window