Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

     Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας για διοργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης με επιμορφωτικό χαρακτήρα, υλοποίησε την Δευτέρα 22/01/2024 ένα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικό Σχολείου Καστέλλας με θέμα «Το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης στους Έλληνες Παιδαγωγούς».
     Το σεμινάριο παρείχε στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν βαθύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επαγγελματική τους ζωή, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης. Αναλύσαμε τα θεωρητικά μοντέλα, τις ενδείξεις και τις βαθύτερες αιτίες της επαγγελματικής εξουθένωσης αλλά και τι αλλαγές -ψυχικές και σωματικές- πρέπει να προσέχει ο εκάστοτε παιδαγωγός ανάλογα με το στάδιο του εν λόγω συνδρόμου. Στόχος του σεμιναρίου ήταν όχι μόνο η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενίσχυση των εκπαιδευτικών ως ατόμων, μέσω της ψυχολογικής υποστήριξης και των εργαλείων που θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της επαγγελματικής τους ζωής.
     Ευχαριστούμε θερμά το σύνολο των εκπαιδευτικών για την ενεργή συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και τη Διευθύντρια, κα. Γοδέβενου Ελένη για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 5/02/24 9:11 ΠΜ

Close Search Window