Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

  Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας, υλοποίησε την Τετάρτη 24/04/2024 ένα εκπαιδευτικό/ βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Διρφύων με θέμα: «Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας».
  Αναλύσαμε τις βασικές αρχές της επικοινωνίας και είδαμε πως πολλές φορές μπορούμε να μιλάμε χωρίς να επικοινωνούμε ουσιαστικά. Συζητήσαμε για τις αρχές καλής συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας και μέσα από παραδείγματα διαχωρίσαμε το πότε ένας γονέας γίνεται παρεμβατικός και πότε υποστηρικτικός τόσο για το ίδιο το παιδί όσο και για τη σχολική κοινότητα. Τέλος, είδαμε πρακτικές που δε βοηθάνε στην καλή συνεργασία και αναδείξαμε τη σημασία να ακούμε την οπτική γωνία, τα συναισθήματα και τις σκέψεις των άλλων πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε λύση σε ένα πρόβλημα.
  Ευχαριστούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και τον Διευθυντή κ. Βλάχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 25/04/24 1:42 ΜΜ

Close Search Window