Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

    Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας για διοργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης με επιμορφωτικό χαρακτήρα, υλοποίησε την Παρασκευή 09/02/2024 ένα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στους παιδαγωγούς του Παιδικού Σταθμού Ψαχνών με θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής».
     Στο σεμινάριο αναλύσαμε τον όρο της ψυχικής ανθεκτικότητας καθώς και τους παράγοντες κινδύνου που ενδέχεται να επηρεάσουν την ψυχική ανθεκτικότητα του ατόμου. Μέσα από παραγωγικό διάλογο διερευνήσαμε τον πολύπλευρο και απαιτητικό ρόλο του σύγχρονου παιδαγωγού αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά. Συζητήσαμε για τον κίνδυνο της επαγγελματικής εξουθένωσης και τα σημάδια που πρέπει να παρατηρούν οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας στα διάφορα στάδια της διαταραχής και αναδείξαμε την σημαντικότητα του να ζητάμε βοήθεια όταν το έχουμε ανάγκη.
     Eυχαριστούμε θερμά το σύνολο των εκπαιδευτικών για την υποδοχή και τη φιλοξενία, καθώς και για την ενεργή συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 4/03/24 11:28 ΠΜ

Close Search Window