Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

   Tο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας και υπό το πρίσμα των δράσεων «Ένα Σχολείο για Όλους» διοργάνωσε την Τρίτη 26/03/2024 ένα επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού» στο σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου Μακρυκάπας.
   Στη δράση είδαμε μια πληθώρα παραδειγμάτων σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού, αναλύσαμε τους 2 όρους και εξηγήσαμε τις μορφές βίας που συναντάμε. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντιληφθήκαμε ότι η σχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο για το θύτη όσο και για το θύμα και για αυτό πρέπει να δείχνουμε ενσυναίσθηση. Στο πλαίσιο της ανάλυσης της ενσυναίσθησης είδαμε ότι για μια αποτελεσματική επικοινωνία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την οπτική γωνία, τις σκέψεις και τα συναισθήματα και των δύο πλευρών και να μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Τέλος, τονίστηκε ότι η πιο σημαντική επικοινωνία είναι αυτή που γίνεται με τη γλώσσα της καρδιά και σε αυτήν, η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε μορφή τους.
   Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά, τον Πατέρα Ραφαήλ, Διευθυντή του Γυμνασίου Μακρυκάπας για την πρόσκληση και την φιλοξενία, καθώς και την υποδιευθύντρια κα Μακρή Ξανθή.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 28/03/24 9:11 ΠΜ

Close Search Window