Κέντρο Διά Βίου Μάθησης|

Η σύσταση και λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. Διρφύων-Μεσσαπίων διενεργείται στo πλαίσιο του έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» που υλοποιούν η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Σε συνέχεια της από 27 Νοεμβρίου 2013 δημοσίευσής μας σχετικά με την έναρξη μαθημάτων στο ΚΔΒΜ Διρφύων-Μεσσαπίων, ανακοινώνεται ότι για τα τμήματα που συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων και εντάσσονται στο 3ο Θεματικό Πεδίο «Νέες Τεχνολογίες», λόγω τεχνικών δυσκολιών, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Ψαχνών (Μ. Αλεξάνδρου 30, Ψαχνά) και όχι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, όπως αρχικά είχε ορισθεί.

Συνεπώς, συνεχίζεται κανονικά κατά τις ίδιες ώρες και ημέρες η διεξαγωγή των μαθημάτων για τα 2 πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, με μόνη διαφοροποίηση το χώρο διδασκαλίας, δηλαδή:

3.1 “Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο”

(Αίθουσα Βιβλιοθήκης, Γυμνάσιο Ψαχνών)

Δευτέρα 17:00—19:00

Πέμπτη 17:00—19:00

4.5 “Αγγλικά για τον Τουρισμό”

(2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών)

Τρίτη 18:00-20:00

Παρασκευή 16:15-18:15

Υπενθυμίζεται ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανήκουν στο 3ο Θεματικό Πεδίο είναι τα ακόλουθα, ανά κωδικό και σύνολο εκπαιδευτικών ωρών:

3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

3.1 Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50Ω

3.2 Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50Ω

3.3 Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ) 50Ω

3.4 Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω

3.5 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω

3.6 Δημιουργία Ιστοσελίδας 50Ω

3.7 Ηλεκτρονική εφημερίδα 50Ω

3.8. Εξοικείωση με ηλεκτρονικές μορφές μάθησης – e-learning (25Ω) e-Κ.Δ.Β.Μ.

Όσοι λοιπόν από τους αιτούντες έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν κάποιο από τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα, παρακαλούνται να δώσουν τη δέουσα προσοχή για την αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας τους.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα για όλα τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα θα φιλοξενούνται κανονικά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Τέλος, πολύ σύντομα αναμένεται η έναρξη λειτουργίας και πρόσθετων τμημάτων, για τα μαθήματα των οποίων θα υπάρχει άμεση ενημέρωση, τόσο τηλεφωνική για όσους έχουν δηλώσει να συμμετέχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, όσο και στη δημοτική ιστοσελίδα.

Δημοσίευση: 04/21/17 8:42 ΜΜ

Close Search Window