Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

   Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια ανάπτυξης δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχολογικής στήριξης παιδιών σχολικής ηλικίας και υπό το πρίσμα των δράσεων «Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή- Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και της Μάθηση στη Σχολική Κοινότητα», πραγματοποίησε την Τρίτη 28/05/2024, ένα εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Ένα σχολείο για Όλους» στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυκάπας και συγκεκριμένα στους μαθητές των Α΄ και Β’ τάξεων.
   Το βιωματικό εργαστήριο περιλάμβανε μια σειρά από ασκήσεις που είχαν ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των παιδιών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ρόλων όπου υποδύθηκαν διάφορες καταστάσεις καθημερινής ζωής στο σχολείο, προκειμένου να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ομαδικές δραστηριότητες που προωθούσαν την αλληλοϋποστήριξη και την κατανόηση της σημασίας της διαφορετικότητας. Μέσα από αυτές τις ασκήσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες συναισθηματικής αγωγής και να κατανοήσουν τη σημασία της ενσυναίσθησης και της αποδοχής. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από το εργαστήριο έδειξαν ότι οι μαθητές μπορούν να καλλιεργήσουν θετικές σχέσεις και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος όπου όλοι αισθάνονται αποδεκτοί και υποστηριζόμενοι.
   Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, καθώς και το Διευθυντή κο. Ντόβα Δημήτρη για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 10/06/24 12:57 ΜΜ

Close Search Window