Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

 Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια ανάπτυξης δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχολογικής στήριξης παιδιών σχολικής ηλικίας και υπό το πρίσμα των δράσεων «Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή- Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και της Μάθηση στη Σχολική Κοινότητα», πραγματοποίησε την Πέμπτη 18/04/2024, ένα εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διαφορετικότητα και Ρατσισμός» στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας και συγκεκριμένα στους μαθητές των Γ΄ – ΣΤ’ τάξεων.
  Μέσα από βιωματικές ασκήσεις γνωρίσαμε τα δικαιώματα των παιδιών και αναλύσαμε τη σημασία της ύπαρξης και της απουσίας τους από τη ζωή μας. Γνωρίσαμε χαιρετισμούς από άλλες χώρες και είδαμε την όμορφη πλευρά της διαφορετικότητας και της ισότητας. Αναλύσαμε τους όρους αποκλεισμός, ένταξη, ενσωμάτωση και συμπερίληψη και συνειδητοποιήσαμε ότι θέλουμε ένα σχολείο και μια κοινωνία ανοιχτή για όλους. Κλείσαμε φωνάζοντας το σύνθημα της συμπερίληψης: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
  Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, καθώς και τη Διευθύντρια κα. Σακελλαρίου Hώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 22/04/24 1:11 ΜΜ

Close Search Window