Άρθρα Kέντρου Kοινότητας|

  Φτιάχνουμε μια λίστα με ιστοσελίδες στις οποίες επιτρέπεται η πρόσβαση και σε ποιες απαγορεύεται ρητά.

Μιλάμε στα παιδιά για τους διαδικτυακούς τους φίλους και τις δραστηριότητες που μοιράζονται, όπως κάνουμε και για τις υπόλοιπες ασχολίες τους.

Ορίζουμε ως απαράβατο κανόνα ότι πρέπει πρώτα να μας ενημερώσουν πριν αποφασίσουν να γνωρίσουν από κοντά κάποιον διαδικτυακό τους φίλο.

Ενημερώνουμε ότι δεν θα πρέπει να μοιράζονται προσωπικές τους πληροφορίες αναφορικά με διευθύνσεις, τηλέφωνα και προσωπικούς κωδικούς.

Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλήσουν σε κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης τους ανά πάσα στιγμή που θα νιώσουν άβολα ή οποιαδήποτε απειλή με κάτι που θα αντικρίσουν στο διαδίκτυο (συγκρατούμε την ψυχραιμία μας και κουβεντιάζουμε με τα παιδιά γιατί σε αντίθετη περίπτωση   τα απομακρύνουμε).

Ενημερώνουμε τα παιδιά για την ύπαρξη πορνογραφικού υλικού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τους προτείνουμε εμείς κάποιες ιστοσελίδες αναφορικά με την υγεία και την σεξουαλικότητα τις οποίες θεωρούμε αξιόπιστες και προσφέρουν και ιατρικές συμβουλές.

Ελέγχουμε σε ποιες ιστοσελίδες έχουν πρόσβαση τα παιδιά και ψάχνουμε για τυχόν προσβλητικό υλικό.

Προσέχουμε τι πληροφορίες μοιράζονται τα παιδιά και με ποιον στο διαδίκτυο, ενημερώνοντάς τα παράλληλα για τυχόν κινδύνους που ενέχει η χρήση του ίντερνετ.

Μαθαίνουμε τα παιδιά να έχουν μια σωστή και ηθική συμπεριφορά στο διαδίκτυο όπως και στη καθημερινότητα τους. Το ίντερνετ υπάρχει για την πληροφόρησή μας και δεν το χρησιμοποιούμε για να εκφοβίσουμε, να κουτσομπολέψουμε ή να διαδώσουμε φήμες για άλλους. Πάντα ρωτάμε τους άλλους πριν ανεβάσουμε φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Ενημερώνουμε τα παιδιά πως θα πρέπει να ζητήσουν άδεια πριν προβούν σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή μέσω ίντερνετ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα ακόλουθα site:

  1. http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=135&Itemid=128&lang=
  2. http://www.pi.ac.cy/InternetSafety/primary_dynatotites.html
  3. http://www.saferinternet.gr/index.php

Εμμανουέλα Ξανθού 

Msc Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Δημοσίευση: 6/06/18 11:20 ΠΜ

Close Search Window