Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας για διοργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης με επιμορφωτικό χαρακτήρα και υπό το πρίσμα των δράσεων “Ένα Σχολείο για Όλους”, υλοποίησε την Τετάρτη 22/11/2023 ένα εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μακρυκάπας με τίτλο: «Κοινωνική επάρκεια- Κοινωνικές Δεξιότητες».

Η δράση περιλάμβανε εκπαίδευση σχετικά με τη σημασία του όρου κοινωνικοποίηση και κοινωνική ένταξη, τη διαφορά της ενταξιακής και της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, τι είναι η κοινωνική επάρκεια και πως μπορούν οι εκπαιδευτικοί να την ενισχύσουν στους μαθητές τους. Τέλος, συζητήσαμε για τις κοινωνικές ιστορίες και το τρόπο χορήγησής τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πατέρα Ραφαήλ, Διευθυντή του Γυμνασίου Μακρυκάπας για την πρόσκληση και την φιλοξενία, καθώς και την υποδιευθύντρια κα Μακρή Ξανθή. Το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

 

Δημοσίευση: 23/11/23 2:32 ΜΜ

Close Search Window