Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Δελτία Τύπου, Κέντρα Κοινότητας|

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας και υπό το πρίσμα διοργάνωσης εκδηλώσεων με ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα, υλοποίησε τη Δευτέρα 11/12/2023 ένα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στους μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολιτικών με θέμα: «Διαχείριση Θυμού και Διαδικασία Επίλυσης Συγκρούσεων».
Συζητήσαμε για τα δύσκολα συναισθήματα που όλοι βιώνουμε, για το θυμό που μας προκαλείται από διάφορες καταστάσεις, πως μπορεί ο θυμός να επηρεάσει τη σχέση μας με τους φίλους μας, τους συμμαθητές μας και την οικογένειά μας καθώς και τεχνικές αναγνώρισης, διαχείρισης και εξωτερίκευσης των δύσκολων συναισθημάτων μας. Η δράση περιλάμβανε εκπαίδευση για το τι είναι οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις, πως προκαλούνται και πότε μια διαφωνία είναι «καλή» και μας βοηθάει. Αναδείξαμε την αξία του διαλόγου στη διαδικασία επίλυσης των διαφωνιών που έχουμε καθημερινά καθώς και την αξία του σεβασμού στα συναισθήματα και την άποψη των άλλων. Μέσα από αυτά δημιουργήσαμε «Το Πλάνο μου για τη Διαχείριση μια Σύγκρουσης» και συζητήσαμε πόσο σημαντικό είναι να ακούμε ενεργητικά και να δείχνουμε ενσυναίσθηση στους άλλους ανθρώπους.
Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργή συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τη Διευθύντρια, κα. Καλογιάννη Νίκη καθώς και το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
 

Δημοσίευση: 15/01/24 12:43 ΜΜ

Close Search Window