Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

   Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στα πλαίσια ανάπτυξης δράσεων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας και υπό το πρίσμα των δράσεων για ένα σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο, υλοποίησε την Τετάρτη 15/05/2024 ένα επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στους μαθητές του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ψαχνών με θέμα: «Ένα σχολείο για Όλους».
   Σε ένα κόσμο που η κατανόηση και η αποδοχή θέτουν τα θεμέλια για ένα αρμονικό μέλλον δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να εμφυσήσουμε αυτές τις αξίες στα μικρά παιδιά. Κατά τη διάρκεια της δράσης συζητήσαμε για την ομορφιά της διαφορετικότητας και μέσα από κατάλληλες ιστορίες και διαδραστικές ασκήσεις, επιδιώξαμε να μεταδώσουμε τη σημασία να αγκαλιάζουμε τις διαφορές και να εκτιμούμε τη μοναδικότητα που φέρνει κάθε φίλος μας στην τάξη. Κλείσαμε αυτή την παρουσίαση φωνάζοντας μικροί και μεγάλοι το σύνθημα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.» Καλλιεργώντας ένα περιβάλλον συμμετοχής, ελπίζουμε να εμπνεύσαμε την καλοσύνη και την ενσυναίσθηση στα μικρότερα μέλη της κοινότητάς μας.
  Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και τις παιδαγωγούς για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος/ Κέντρο Κοινότητας – Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 15/05/24 2:05 ΜΜ

Close Search Window