Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

   Tο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας και υπό το πρίσμα των δράσεων «Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή- Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και της Μάθηση στη Σχολική Κοινότητα», πραγματοποίησε την Πέμπτη 28/03/2024, ένα εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Διαστάσεις της Αυτοπεποίθησης και της Αυτοεκτίμησης» στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας και συγκεκριμένα στους μαθητές των Γ΄ – ΣΤ’ τάξεων.
   Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου συζητήσαμε για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας και καταλάβαμε ότι δυσκολευόμαστε να αναγνωρίζουμε τα θετικά χαρακτηριστικά μας, γιατί μας αποδίδονται συχνότερα αρνητικοί χαρακτηρισμοί ενώ από πολλούς θεωρείται «έπαρση» η έκφραση των θετικών χαρακτηρισμών από εμάς τους ίδιους.  Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είναι κακό να εκφράζουμε ελεύθερα και ανοιχτά την άποψή μας όταν οι άλλοι εκφράζουν χαρακτηρισμούς για εμάς που εμείς δεν αποδεχόμαστε. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια ήρθαμε σε επαφή με τις δυνατότητες μας και εξοικειωθήκαμε καλύτερα με αυτές. Τέλος, μάθαμε το αλφαβητάρι της αγάπης και τονίσαμε την αξία της αγάπης του εαυτού.
   Ευχαριστούμε το σύνολο των μαθητών για την ενεργό συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, καθώς και τη Διευθύντρια κα. Σακελλαρίου Hώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων

Δημοσίευση: 29/03/24 12:51 ΜΜ

Close Search Window