Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρου Κοινότητας, Κέντρα Κοινότητας|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση δράσης στο Γυμνάσιο Μακρυκάπας

 Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στα πλαίσια διοργάνωσης εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης με επιμορφωτικό χαρακτήρα και υπό το πρίσμα των δράσεων “Ένα Σχολείο για Όλους”, υλοποίησε την Τετάρτη 8/11/2023 ένα εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μακρυκάπας με τίτλο: ”Μαθαίνω να διαχειρίζομαι περιστατικά Σχολικού Εκφοβισμού στη σχολική τάξη και κοινότητα”.

Η δράση περιλάμβανε εκπαίδευση σχετικά με το τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός, τα μοτίβα συμπεριφοράς του μαθητή που δέχεται και του μαθητή που ασκεί εκφοβισμό, το τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού στη σχολική τάξη και κοινότητα και πως μπορούν οι καθηγητές να δημιουργήσουν ένα σχολείο που βασίζεται στην αρχή “Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι”.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πατέρα Ραφαήλ, Διευθυντή του Γυμνασίου Μακρυκάπας για την πρόσκληση και την φιλοξενία, καθώς και την υποδιευθύντρια κα. Μακρή Ξανθή. Το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Νικολαΐδη Ελένη – Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Χοστολίδου Μαρία – Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Διονέλη Μαρία – Διοικητικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

 

 

 

doc01899420231109134245

 

Δημοσίευση: 22/11/23 11:22 ΠΜ

Close Search Window