Βοήθεια στο Σπίτι|

Αυτή η εικόνα απαιτεί εναλλακτικό κείμενο alt, αλλά το εναλλακτικό κείμενο είναι προς το παρόν κενό. Είτε προσθέστε εναλλακτικό κείμενο είτε επισημάνετε την εικόνα ως διακοσμητική.                                      

 

                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του, ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών,  προχωρά στην λειτουργία μιας νέας δομής, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.

Άνοια είναι η προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών ενός ατόμου (μνήμη, συγκέντρωση, προσοχή, ομιλία, προσανατολισμός, αντίληψη), με αποτέλεσμα την αλλαγή της προσωπικότητάς του, τη δυσκολία επιτέλεσης καθημερινών λειτουργιών και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι άνοιας με συχνότερη και γνωστότερη τη νόσο Alzheimer.

 

Η άνοια αποτελεί ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Η πρώιμη διάγνωση  είναι σημαντική για την κατανόηση της ασθένειας, την έγκαιρη έναρξη αγωγής, τη βελτίωση, τον προγραμματισμό και την ποιότητα της καθημερινής ζωής των ασθενών και της οικογένειας τους. Σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, πριν την εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων προηγείται μία μακρά ασυμπτωματική περίοδος που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή πρόγνωση και πορεία της νόσου.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας απευθύνεται σε :

  • Άτομα άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν, αλλά και μικρότερης ηλικίας, εάν συντρέχουν λόγοι (πχοικογενειακό ιστορικό άνοιας)
  • Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, χωρίς ήδη διαγνωσμένη άνοια υπό αγωγή.
  • Φροντιστές και μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

  • ΑξιολόγησηαπόΝευρολόγο
  • Νευροψυχολογική εκτίμηση
  • Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης (υγιών ατόμων και νοσούντων)
  • Διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες, οργανώσεις, επιχειρήσεις κλπ
  • Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Η επιστημονική ομάδα στελεχώνεται από Νευρολόγο ειδικό στις διαταραχές μνήμης, Γενικό Ιατρό, Νευροψυχολόγο, Κοινωνικούς Επιστήμονες και Νοσηλεύτριες.

Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται δωρεάν στον γενικό πληθυσμό στο γραφείο Κοινωνικών υπηρεσιών, Αγγ.Γοβιού 4, Ψαχνά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στο τηλέφωνο 2228025322.

Ψαχνά, 13 Ιανουαρίου 2023

 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Υγείας,

Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Αφένδρα Σοφία

Δημοσίευση: 13/01/23 10:03 ΠΜ

Close Search Window