Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Επικαιρότητα|

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/5/2024 στο Δημαρχείο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στα Ψαχνά Ευβοίας, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Συγκρότημα Ευρίπου).

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γεώργιο Ψαθά, την  κ. Ευαγγελία Σακκή Καραμούζη, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για θέματα Διασύνδεσης μεταξύ Δήμου και Συγκροτήματος Ευρίπου ΕΚΠΑ, από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, καθηγητή κ. Νικόλαο Ηρειώτη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, καθηγητή κ. Θεόδωρο Συριόπουλο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος καθηγητής κ. Χρήστος Τσιτσάκης.

Σκοποί της συνεργασίας αυτής περιλαμβάνουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και αποδοτικότητα του Δήμου. Η ανάληψη από κοινού ερευνητικών και ακαδημαϊκών δράσεων, η οργάνωση επιμορφωτικών, εκπαιδευτικών και δια βίου προγραμμάτων με έμφαση στη γαλάζια και πράσινη οικονομία, σε θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος αποτελούν ορισμένες από τις επιμέρους κοινές στοχεύσεις αυτής της συνεργασίας. Ειδικότερα η διασύνδεση των αποφοίτων του Τμήματος με το Δήμο στα πλαίσια της Πρακτικής Άσκησης θα δημιουργήσει μια επωφελή σχέση επικοινωνίας, εφαρμογής και ανατροφοδότησης των επιστημονικών γνώσεων,  που δύναται να συμβάλλει σε επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορικό), καθώς και σε ενδεχόμενη  δημιουργία νέων. Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο Δήμος καθίσταται επίσημα ένας από τους σημαντικούς συνεργαζόμενους εταίρους του Τμήματος και το Τμήμα αποτελεί μια διασυνδεδεμένη Ακαδημαϊκή κοινότητα του Δήμου.

                               Ψαχνά, 15/5/2024

Ευαγγελία Σακκή Καραμούζη,

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Διασύνδεσης

μεταξύ Δήμου και Συγκροτήματος Ευρίπου ΕΚΠΑ

Δημοσίευση: 15/05/24 5:21 ΜΜ

Close Search Window