Βοήθεια στο Σπίτι, Ενημέρωση ΚΕΠ Υγείας|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             

ΝΟΜΟΣ   ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ταχ.  Δ/νση   :  Αγγ. Γοβιού 4

Ταχ. κώδικας  :  344 00  ΨΑΧΝΑ

EMAIL         : kepygeiasdirfionmessapion@gmail.com                                                      

Διαδίκτυο     :   www.ddm.gov.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ       :        2228025322

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Κοινωνικές υπηρεσίες του Δ. Διρφύων Μεσσαπίων έχουν ως στόχο την παροχή υπηρεσιών, που συμβάλλουν στην προστασία και βελτίωση της υγείας των δημοτών, ενισχύοντας έτσι την ικανότητα των υπηρεσιών δημόσιας υγείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών κατά της ανθρώπινης υγείας με προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους έγκαιρης ανίχνευσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των κινδύνων καθώς και ενημερωτικών δράσεων που αποσκοπούν στην προαγωγή της υγείας.

Για το λόγο αυτό, οι νοσηλεύτριες του «Βοήθεια στο σπίτι» σε συνεργασία με την Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών και αρμόδια  Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία ξεκινούν:

  • Ιατρικούς ελέγχους με το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής VODAFONE.

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι: σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρηση ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων καθώς και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση. Το καρδιογράφημα και η σπιρομέτρηση, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους και πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και αποστέλλουν την συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο τρόπο. Οι υπόλοιπες εξετάσεις θα αξιολογηθούν από την ιατρό Κα Αφένδρα Σοφία κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού

  • Ενημερωτικός σταθμός σακχαρώδη διαβήτη, όπου θα περιλαμβάνει:
  • Μέτρηση σακχάρου και πιέσεως.
  • Εκπαίδευση ασθενούς και οικείου περιβάλλοντος πώς να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος, την καταγραφή των αποτελεσμάτων σε διάγραμμα το οποίο θα τους δοθεί από την υπηρεσία.
  • Εκπαίδευση παρακολούθησης και περιποίησης κάτω άκρων για την αποφυγή διαβητικού έλκους
  • Διδασκαλία του ασθενούς με τις τροφές που συνιστώνται στον διαβήτη.
  • Εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στην έναρξη αγωγής με ινσουλίνη.
  • Έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται δωρεάν στον γενικό πληθυσμό στο γραφείο Κοινωνικών υπηρεσιών, Αγγ.Γοβιού 4, Ψαχνά, από την Τρίτη 10 Ιανουρίου 2023 και κάθε Τρίτη κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στο τηλέφωνο 2228025322. Υπεύθυνες νοσηλεύτριες: Αγγελική Ράζου & Ελένη Γιαννούτσου

Ψαχνά, 3 Ιανουαρίου 2023

 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Υγείας,

Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Αφένδρα Σοφία

Δημοσίευση: 4/01/23 12:40 ΜΜ

Close Search Window