Βάσει της υπ’ αριθμ. 660/11/71074/9-10-2014 Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για θέσεις Εκπαιδευτών που δημοσίευσε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) των δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της έκδοσης των Οριστικών Πινάκων 2015 για τους Εκπαιδευτές των ΚΔΒΜ των δήμων Στερεάς Ελλάδας και του ΚΔΒΜ Διρφύων-Μεσσαπίων μεταξύ άλλων, αλλά και μετά από σχετική έρευνα που διενεργήθηκε τον Ιούλιο του 2014 αποστέλλοντας σχετικό ερωτηματολόγιο στους δημότες μας (βλέπε την από 19/06/2014 ανακοίνωσή μας πιο κάτω) και απομονώνοντας εκείνα τα Τοπικά Προγράμματα που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τον αρχικό κατάλογο των προτεινόμενων Τοπικών Προγραμμάτων που είχε σταλεί στους δήμους από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ακολουθεί ο Οριστικός Κατάλογος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τοπικής Εμβέλειας, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων που επεστράφησαν συμπληρωμένα στο δήμο μας.

Οριστικός Κατάλογος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τοπικής Εμβέλειας του ΚΔΒΜ Διρφύων-Μεσσαπίων

ΚΩΔΙΚΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΩΡΕΣ

1

Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά 25

2

Εργαστήρι Μαγειρικής με Παραδοσιακές Συνταγές 35

3

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολίτης: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα των Κατοίκων Τοπικής Κοινωνίας 25

4

Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής με Παραδοσιακές Συνταγές 35

5

Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες 25

6

Εθελοντισμός: Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων, Εκτάκτων αναγκών στην τοπική κοινωνία 25

7

Εθελοντισμός και Κοινωνική Δράση 25

8

Υγεία και Εναλλακτικές Θεραπείες 25

9

Τοπική Κοινότητα Μάθησης: Λέσχη Κινηματογράφου 25

10

Τοπική Κοινότητα Μάθησης: Λέσχη Θεάτρου 25

11

Οικιακή Παραγωγή Οίνου, Ποτών και Ηδύποτων 30

12

Αρχιτεκτονική Κήπων 25

13

Χρήση Ελεύθερου Λογισμικού 25

14

Τοπική Κοινότητα Μάθησης: Λέσχη Λογοτεχνίας 25

15

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού: Οικολογικός, Οινολογικός, Γαστρονομικός Τουρισμός 12

16

Ασθένειες και Τρόποι Αντιμετώπισης στη Γεωργία 25

17

Διαδικτυακή Προβολή και Διαχείριση Επιχείρησης Τουριστικών Υπηρεσιών 25

18

Κανόνες Οικονομικής Διαχείρισης Αγροτικής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας 25

19

Άθληση στην Τρίτη Ηλικία 25

20

Εργαστήρι Δημιουργίας Κοσμήματος 50

21

Τοπικοί Παραδοσιακοί Χοροί 50

22

Εργαστήρι Χειροτεχνίας 50

23

Κατανοώ το Φορολογικό Σύστημα και φτιάχνω τη Φορολογική μου Δήλωση 12

24

Κατασκευή Τοπικής Φορεσιάς 50

25

Λαογραφία του Τόπου 25

19 Ιουνίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΔΒΜ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Κατεβάστε εδώ το Ερωτηματολόγιο

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση που επέδειξε το κοινό κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του ΚΔΒΜ Διρφύων-Μεσσαπίων, δημιούργησαν πολλές προσδοκίες για ακόμη πιο αποτελεσματικό συντονισμό των δράσεων που σχετίζονται με αυτό.

Στο πλαίσιο λοιπόν της προσπάθειας που καταβάλλουμε για να προσεγγίσουμε πιο ολοκληρωμένα το θεσμό του ΚΔΒΜ, σάς καλούμε να συμβάλετε όλοι ώστε από κοινού να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ακόμη πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες Διά Βίου Μάθησης στο δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, που θα δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένας Κατάλογος από Προτεινόμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία μπορούν μελλοντικά (ενδεχομένως και από Σεπτέμβριο) να συμπληρώσουν τον αρχικό κατάλογο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εθνικής Εμβέλειας ως Εκπαιδευτικά Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας, βάσει της ζήτησης που θα προκύψει για το καθένα από αυτά, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που εσείς θα επιλέξετε!

Αυτό δηλαδή που επιχειρούμε στην παρούσα φάση είναι να ανιχνεύσουμε την πρόθεσή σας ως προς τη διάθεσή σας να παρακολουθήσετε κάποιο/κάποια από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που παρουσιάζονται στη λίστα που ακολουθεί, για να δημιουργήσουμε έναν Νέο Κατάλογο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τοπικής Εμβέλειας!

Από τον Κατάλογο των Προτεινόμενων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τοπικής Εμβέλειας / Ερωτηματολόγιο που ακολουθεί, μπορείτε να επιλέξετε έως 10 Εκπαιδευτικά Προγράμματα, σημειώνοντας στο τετραγωνίδιο δίπλα από το καθένα τη σειρά προτίμησής σας γι’ αυτό, με έναν αριθμό από το 1 (για το πρόγραμμα που σάς ενδιαφέρει περισσότερο) έως το 10 (για το 10 ο σε σειρά προτίμησης Πρόγραμμα) ανάλογα με το εύρος των ενδιαφερόντων σας.

Ως προθεσμία υποβολής του Καταλόγου/Ερωτηματολογίου σύμφωνα με τα ανωτέρω, ορίζεται η 15 η Ιουλίου 2014 . Τον Κατάλογο/Ερωτηματολόγιο με τις αριθμημένες προτιμήσεις σας μπορείτε να αποστέλλετε είτε ηλεκτρονικά ( kdvm906@gmail.com ), είτε με fax (22280-23844). Για όσους επιθυμούν να καταθέσουν αυτοπροσώπως το συμπληρωμένο Κατάλογο, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά 08:00-15:00 στο Γραφείο Δημάρχου που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου (Αβάντων 18, Ψαχνά).

Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των ως άνω συμπληρωμένων Καταλόγων/Ερωτηματολογίων θα διαβιβαστούν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ για έγκριση, ώστε τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας που θα εγκριθούν να ενσωματωθούν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας που ήδη παρέχει ο δήμος μας.

Τονίζεται ότι η συμπλήρωση της λίστας με τα νέα προτεινόμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα δεν σχετίζεται με την υποβολή Αίτησης, αλλά θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τον καλύτερο προγραμματισμό της λειτουργίας του ΚΔΒΜ Διρφύων-Μεσσαπίων και, συγκεκριμένα, για την ανίχνευση της ανάγκης προσθήκης νέων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων βάσει του φάσματος των ενδιαφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Αιτήσεις για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους εντός του Σεπτεμβρίου μετά από σχετική μας Ανακοίνωση.

Παρακαλούμε κατεβάστε εδώ το Ερωτηματολόγιο – Κατάλογο των Προτεινόμενων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τοπικής Εμβέλειας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας!

 

Close Search Window