Βοήθεια στο Σπίτι|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

Ο Δ. Διρφύων Μεσσαπίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών διοργανώνει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 και την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Η αορτή είναι το μεγαλύτερο αγγείο του σώματος και ξεκινά από την καρδιά (ως αορτικό τόξο), συνεχίζει στον θώρακα (ως θωρακική αορτή), διασχίζει την κοιλιά και χωρίζεται στο κατώτερο της τμήμα στις κοινές λαγόνιες αρτηρίες (δεξιά και αριστερά) τους μεγάλους αρτηριακούς κλάδους της αορτής που αιματώνουν τα κάτω άκρα και τα όργανα της κάτω κοιλίας. Με την εξέταση του υπέρηχου κοιλιακής αορτής ελέγχουμε το τμήμα της αορτής που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά για ανευρύσματα, απόφραξη ή διαχωρισμό.

Τα ανευρύσματα της κοιλιακής αορτής είναι δυνητικά θανατηφόρα αλλά κλινικά σιωπηλά δεν εμφανίζουν έντονα συμπτώματα. Πολύ συχνά είναι τυχαία ευρήματα σε εξετάσεις που έχουν γίνει για άλλο λόγο.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού από ιατρό ακτινολόγο, που θα συνδράμει εθελοντικά τη δράση,  στο γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αγγ. Γοβιού 4, Ψαχνά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 2228025322, εργάσιμες ημέρες και ώρες 7:00-15:00.

Ψαχνά, 22 Μαρτίου  2023

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Υγείας,

Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

ΑΦΕΝΔΡΑ ΣΟΦΙΑ

 

 

Δημοσίευση: 22/03/23 3:11 ΜΜ

Close Search Window