Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Επικαιρότητα|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η κατά σειρά ομιλία του 1ου Κύκλου Ομιλιών «Πρωτογενής Τομέας, με το Βλέμμα στο Μέλλον» , «ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2024» με θέμα: «Τεχνολογίες που εφαρμόζονται στη Γεωργία Ακριβείας».

Οι ομιλίες αυτές έχουν ως σκοπό την ενημέρωση – εκπαίδευση όλων εκείνων που ασχολούνται με τη Γεωργία, Κτηνοτροφία, Πτηνοτροφία, Μελισσοκομική, στην περιοχή μας προκειμένου να βοηθηθούν στην ανάπτυξη του κλάδου τους, τις νέες και σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται, την αντιμετώπιση των προβλημάτων εν μέσω της κλιματικής αλλαγής, και σε πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα.

Ομιλητές της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν οι Καθηγητές του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής, και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγκροτήματος Ευρίπου, κος Θεόδωρος Ζαχαριάδης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος καθώς και η Επίκουρη Καθηγήτρια κα. Άννα Βατσανίδου.

Κατά την διάρκεια των εισηγήσεων παρουσιάστηκαν  πολύ ενδιαφέρουσες και πολύ  σημαντικές πληροφορίες τόσο  για τις τεχνικές που εφαρμόζονται στην Γεωργία Ακριβείας καθώς και τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα πλέον της τεχνολογίας αυτής στον Πρωτογενή Τομέα.

Αυτό που τονίστηκε χαρακτηριστικά ήταν ότι ο/η σύγχρονος/η και ενημερωμένος/η Αγρότης/ισσα, είναι αναγκαίο και πλέον επιβεβλημένο να ακολουθήσει τις σύγχρονες αυτές πρακτικές πλαισιωμένες από την επιστημονική γνώση.

Επίσης η προσωπική επαφή που του/της παρέχονται από το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου του/της δίνουν την δυνατότητα να έχει απάντηση σε θέματα και ερωτήματα εξατομικευμένα.

Χαιρετισμό πριν από την έναρξη της ομιλίας απηύθυναν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα θέματα Διασύνδεσης του Δήμου με το Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ κ.Ευαγγελία Σακκή – Καραμούζη, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Δανέλης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, και τέλος ο Δήμαρχος κος. Γεώργιος Ψαθάς ο οποίος ευχαρίστησε το ΕΚΠΑ και τον κ. Ζαχαριάδη για την συνεργασία, ενώ για τις ομιλίες επεσήμανε την αναγκαιότητά τους  για την περιοχή και την ενημέρωση εκείνων που ασχολούνται ευρύτερα με τον κλάδο της αγροδιατροφής.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Διασύνδεσης Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και ΕΚΠΑ, Συγκροτήματος Ευρίπου.

 Ευαγγελία Σακκή – Καραμούζη

Δημοσίευση: 10/06/24 2:24 ΜΜ

Close Search Window