Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Επικαιρότητα|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             

ΝΟΜΟΣ   ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΜΕΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού ‹‹ 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024-2025››.

 

Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (27 Σεπτεμβρίου 2024), διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία αθλητική δράση στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του καταξιωμένου πτυχιούχου προπονητή καράτε και παγκόσμιου πρωταθλητή, Νικόλαου Αρνάρη, ο οποίος προσέφερε στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τον αθλητισμό.

 

Ο κ. Αρνάρης, ως προσωπικός γυμναστής και προπονητής καράτε με πολυετή εμπειρία, διοργάνωσε παιχνίδια με στοιχεία  αθλημάτων, μεταδίδοντας στα παιδιά αξίες όπως η πειθαρχία, ο σεβασμός, και η συνεργασία. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις, οι μικροί μαθητές του παιδικού σταθμού είχαν την ευκαιρία να μάθουν με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο τη σημασία της άσκησης και του υγιούς τρόπου ζωής, ταυτόχρονα τους απονεμήθηκαν  μετάλλια για την συμμετοχή τους.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, καλλιεργώντας παράλληλα τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και της προσωπικής ανάπτυξης. Το μήνυμα της ημέρας ήταν ότι ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, συμβάλλοντας στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και ευχαριστεί θερμά τον κ. Αρνάρη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επιτυχημένη υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ψαχνά, 27 Σεπτεμβρίου 2024

Η  Αντιδήμαρχος Υγείας,Κοινωνικής Πολιτικής

Προσχολικής Αγωγής και Ισότητας των φύλωνδπσ

Αφένδρα Σοφία

Δημοσίευση: 27/09/24 2:42 ΜΜ

Close Search Window