Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Επικαιρότητα|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 17/5/2024 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ η 1η Ομιλία του 1ου Κύκλου Ομιλιών με θέμα: «Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Ελληνική Γεωργία» με Ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων κ. Γιάννη Δούκα. Η Ομιλία αυτή εντάσσεται στον  1ο Κύκλο Ομιλιών:  «Πρωτογενής Τομέας, Με το Βλέμμα στο Μέλλον, Μάιος – Ιούνιος 2024» και πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.

Η Ομιλία του κ. Δούκα περιστράφηκε γύρω από τις παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας, των κλάδων της, καθώς και των αντίστοιχων σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους χρηματοδοτικούς φορείς ανάπτυξής της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ιστορία της Ελληνικής Γεωργίας και των δυνατοτήτων της στην  εφαρμογή ποιοτικών καλλιεργειών, στην τυποποίηση και εξαγωγή τους, αλλά και στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων που αποτελούν μια αρκετά σημαντική επενδυτική δραστηριότητα. Ο κ. Δούκας απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων των συμμετεχόντων στην Εκδήλωση και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος, ο οποίος απέδειξε την αναγκαιότητα της διασύνδεσης μεταξύ της επιστημονικής γνώσης και της πρακτικής της εφαρμογής με τη συνέχεια αυτών των δράσεων.

Παρόντες στην Εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των ομιλιών για την ανάπτυξη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ο οποίος ήταν και είναι ένας τόπος που ασχολείτο και με τον Αγροτικό τομέα. Επίσης τόνισε ότι ήδη υπάρχει συνεννόηση με το σχετικό τμήμα του Πανεπιστημίου για αξιοποίηση αγροτικών τεμαχίων του Δήμου από το Τμήμα για Επιστημονική Έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα θα διαχυθούν στον τοπικό αγροτικό κόσμο. Η συμπαράσταση και συνεργασία του ιδίου καθώς και της αρμόδιας για τη Διασύνδεση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κ.Ευαγγελίας Σακκή-Καραμούζη είναι δεδομένη και συνεχής. Ο Δήμαρχος παρέδωσε αναμνηστικό συμβολικό δώρο του Δήμου, ένα χρυσό κλαδί ελιάς  στον κ. Δούκα.

Επίσης παρόντες ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Νικόλαος Αφράτης, ο οποίος παρουσίασε το Τμήμα και τις δυνατότητές του  και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Μαρία Κούκου.

Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε τα συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία των εκδηλώσεων αυτών.

Παρόντα ήταν αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Στο τέλος των 3ων Ομιλιών θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες από τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ.

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

κ. Ευαγγελία Σακκη – Καραμούζη

Δημοσίευση: 20/05/24 3:06 ΜΜ

Close Search Window