Δελτία Τύπου|

 

Τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνεργασία και την παρουσία του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Γεωργίου Ψαθά, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Π.Ε. Ευβοίας την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, με θέμα «Η μαθητεία ως μέσο ανάπτυξης δεξιοτήτων των μαθητών και η ένταξή τους στην επαγγελματική ζωή» απέστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστος Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου, συνεκτιμώντας τη συμβολή του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων στην υλοποίηση του θεσμού της Μαθητείας, εξέφρασε τις ειλικρινείς προθέσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για την περαιτέρω βελτίωση και επέκταση του εν λόγω θεσμού.

Σημειώνεται ότι η μαθητεία διαρκεί 9 μήνες και περιλαμβάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε 4 ημέρες και 1 ημέρα παρακολούθηση εργαστηριακών μαθημάτων στο ΕΠΑΛ. Ειδικότερα, οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ ο εργοδότης καταβάλει μέρους του ποσού. Ο μαθητευόμενος επιδοτείται ανά ημέρα εργασίας κατευθείαν από την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας. Οι απόφοιτοι της Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγιναν ενημερωτικές εισηγήσεις από την κ. Ρούλα Κεχρή, Σχολική Σύμβουλο Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα «Η δ/θμια εκπ/ση & ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην καταπολέμηση της ανεργίας», τον κ. Γιάννη Κονιόρδο, ΚΕΣΥΠ Θήβας «Μετά το Γυμνάσιο σε ποιό Λύκειο; Ρώτα στο ΚΕΣΥΠ» και τον κ. Λεωνίδα Τούτση, Υπεύθυνο Υποστήριξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Στερ. Ελλάδας, «Μαθητεία η πρώτη μου ΕΠΑγγεΛματική ευκαιρία». Επίσης, σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Στ. Πίττα (ΚΕΔΔΥ Ευβοίας) & τους κ.κ. Γ. Κεσελόπουλο, Α. Χαλικόπουλο (1ο & 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας) όπως επίσης από εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων που απένειμαν τις Βεβαιώσεις Ολοκλήρωσης Μαθητείας στους αποφοίτους του προγράμματος.

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Διευθυντές των τιμώμενων ΕΠΑΛ κ. Ε. Λαμπίδη (ΕΠΑΛ Λιβαδειάς)  και κ.κ. Μ. Μαντζάκος (ΕΠΑΛ Αλιβερίου), Κ. Φράγγος (1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας) όπως επίσης από οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων που απένειμαν τις βεβαιώσεις κ. Ζ. Νερούτσου (Εργ. Σύμβουλος ΟΑΕΔ)  και κ.κ. Κ. Σταυριανάκης (ΕΑΒ),  Α. Βαρυτιμίδης (Δ. Χαλκιδέων), Γ. Μαθιουδάκης (Γ.Γ. Δ. Κύμης-Αλιβερίου), Λ. Λαχουβάρης (Μανιτάρια Δίρφυς),  Κ. Καρύδης (Πρόεδρος Τεχν.-Γεωπόνων Ευβοίας), Στ. Ντούρας (Συνεργείο Αυτ/των-Αλιβέρι), Κ. Σταθόπουλος (Επιχειρηματίας-Βασιλικό) & Γ. Σιμόπουλος (Star Κεντρικής Ελλάδας).

Δημοσίευση: 8/02/18 2:58 ΜΜ

Close Search Window