Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση ΚΕΠ Υγείας, Επικαιρότητα|

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Ενημερώνουμε τους Δημότες του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), και μας διαβιβάστηκε από την Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας  προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, η οποία αναμένεται να επηρεάσει τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, με κύρια χαρακτηριστικά  νεφώσεις με βροχές αρχικά και βαθμιαία στα Ορεινά χιονόνερο και αργότερα χιονοπτώσεις. Ιδιαίτερα από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 (μεσημβρινές ώρες), θα εκδηλωθούν βροχές στις πεδινές και ημιορεινές περιοχές  του Δήμου ενώ σε περιοχές με υψόμετρο 600 μετρα και πάνω θα χιονίζει. Τις νυχτερινές ώρες η χιονόπτωση θα επεκταθεί και στις πεδινές περιοχές του Δήμου. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στον Δήμο μας μέχρι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου (βραδινές ώρες) με διαλείμματα. Στην συνέχεια και μέχρι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ,  με κύριο χαρακτηριστικό τον παγετό.

      Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα και μετά την σημερινή σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) ενεργοποιήθηκε το Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο) αντιμετώπισης εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Στο πλαίσιο αυτό, τα προβλεπόμενα μηχανήματα του Δήμου, ο κατάλληλος εξοπλισμός (εργαλεία, συσκευές, αλάτι κ.λ.π.)  και το αρμόδιο προσωπικό θα είναι διαθέσιμα για παρέμβαση όπου χρειαστεί σε οποιαδήποτε Δημοτική Ενότητα. Επιπρόσθετα ο Δήμος έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτες για την διάθεση και ετοιμότητα επιπλέον μηχανημάτων και εξοπλισμού τα οποία έχουν αναλάβει τις ενδεδειγμένες θέσεις από σήμερα. .

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν ανά Κοινότητα με τους Προέδρους ή στα τηλέφωνα

Δημαρχείο (Ψαχνά) Συντονιστικό Κέντρο : 22280350 202 & 2228350206

Τηλέφωνο Δημάρχου:  6 9 8 6 3 9 2 9 5 8    &    6 9 8 5 0 1 2 3 5 4

Τηλέφωνο Αντιδημάρχου (κ. Δ. Γιανούτσος) 6977315457

Τηλεφωνο Αντιδημάρχου (κ. Χ. Τσώκος) 6983461932

Με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ συνιστούμε στους Δημότες  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων/καταιγίδων και αργότερα χιονόπτωσης:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης για μετακίνηση, να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο και να ενημερώνουν τους οικείους τους για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν και τον προορισμό
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Μετά το πέρας της χιονόπτωσης και την επικράτηση παγετού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις και να πραγματοποιούν μόνο τις άκρως απαραίτητες.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με εκτίμηση της ΕΜΥ,  οι περιοχές του Δήμου στην πλευρά του Αιγαίο αναμένεται να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο όγκο των χιονοπτώσεων.

Ψαχνά, 12/2/2021

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Ψαθάς

Δημοσίευση: 12/02/21 10:10 ΜΜ

Close Search Window