Ανακοινώσεις|

Ακολουθεί μήνυμα του Δημοτικού Συμβούλου Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Γεωργίου Λαφαζάνη:

Τώρα που σχεδόν η φωτιά έσβησε (υπάρχουν ακόμη κλιμάκια της πυροσβεστικής στον τόπο της πυρκαγιάς ) και όλοι μας μπορούμε να σκεφτούμε πιο ήρεμα και νηφάλια. Θα αναφερθώ στα γεγονότα που έγιναν την Κυριακή 12/8/2018, ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, μέχρι και σήμερα.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (από ανθρώπινο χέρι ή τυχαίο γεγονός).

Θέλω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, στους κατοίκους της Τ.Κ. Κοντοδεσποτίου, τον τοπικό Πρόεδρο, κ. Σταύρο Ταυρή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού και τον τοπικό πολιτιστικό-περιβαλλοντολογικό σύλλογο του χωριού, για όλες εκείνες τις ενέργειές τους, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και την παροχή στα εκεί κλιμάκια (πυροσβεστική – στρατό – αεροπορία) φαγητού και οτιδήποτε άλλο ήταν απαραίτητο για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

ΜΠΡΑΒΟ στις εταιρίες ΔΙΡΦΥΣ Α.Ε. , ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ Ο.Ε., ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ (Κωνσταντάκης Μπάμπης), SUPER MARKET BAZAAR (κ. Νικόλαο Μπίρμπα), SUPER MARKET ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΕΕ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΡΑΤΗ και ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΥΡΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, καθώς και σε όσους δεν δύναμαι να γνωρίζω για την παροχή φαγητού, νερού, σουβλάκια και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν να διανείμουν στον τόπο της φωτιάς, ούτως ώστε τα κλιμάκια να εργάζονται απρόσκοπτα στο έργο τους.

ΜΠΡΑΒΟ στον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά , γιατί πραγματικά από όσα γνωρίζω και μου αναφέρθηκαν, ήταν παρών από την πρώτη στιγμή και προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

ΜΠΡΑΒΟ στην Κυβέρνηση για την έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς (διάθεση εναέριων μέσων – πρωτοφανή στα χρονικά δεδομένα – διάθεση 11 αεροπλάνων και ελικοπτέρων, του στρατού, της αεροπορίας, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ) και οτιδήποτε άλλο κρίθηκε, ό,τι χρειάζεται, αν και έγινε κατάχρηση στη διάθεση αυτών (υπεράριθμα), αλλά καλύτερα έτσι, παρά να θρηνούσαμε θύματα.

ΜΠΡΑΒΟ στον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κώστα και τους αντιπεριφερειάρχες, για οτιδήποτε μέσο χρειάστηκε (π.χ. μηχανήματα έργου – υδροφόρες και οτιδήποτε άλλο διέθεσαν για την πυρκαγιά).

ΜΠΡΑΒΟ στην εταιρία ΛΑΡΚΟ Α.Ε., για τη διάθεση όλου του εξοπλισμού της (μπουλντόζες, φορτωτές, υδροφόρες), για την έγκαιρη αντιμετώπιση της φωτιάς.

Τέλος, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, του στρατού, της αεροπορίας, των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και του συλλόγου εθελοντικών δυνάμεων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης του Δήμου μας, διότι έδωσαν μάχη πραγματικά με τα πύρινα μέτωπα για να τα σβήσουν, την ώρα που κάποιοι από εμάς κοιμόντουσαν ή έκαναν οτιδήποτε άλλο.

Τέλος, κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στα παιδιά μας, λέγοντάς τους, πως το γεγονός αυτό, πρέπει να μας διδάξει ότι όλοι μαζί, όπου χρειάζεται, αν δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, μπορεί να πετύχουμε πολλά πράγματα και για τον τόπο μας, αλλά και για την χώρα μας γενικότερα.

Όσον αφορά εμάς τους γονείς, θα πρέπει να επιβραβεύουμε τα παιδιά μας για ό,τι καλό κάνουν (και όχι να ασκούμε συνέχεια κακοπροαίρετη κριτική), γιατί έτσι θα γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία του ΣΗΜΕΡΑ.

 

Φιλικά,
Γιώργος Λαφαζάνης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοσίευση: 21/08/18 3:23 ΜΜ

Close Search Window