Ανακοινώσεις, Βοήθεια στο Σπίτι, Δελτία Τύπου|

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 η δράση πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – τεστ Παπ, η οποία διήρκησε δύο μήνες και πραγματοποιήθηκε σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας, όπου η ανάγκη για στήριξη της υγείας του πληθυσμού και της υλοποίησης της ισότητας στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας έχει ιδιαίτερη σημασία.

Το «Βοήθεια στο σπίτι» του Δ.Διρφύων Μεσσαπίων προσκάλεσε και ενημέρωσε τις γυναίκες, στηρίζοντας έτσι το ρόλο που πρέπει να έχει στην τοπική κοινωνία στην προστασία της υγείας και στην ενημέρωση του πληθυσμού.

Στην συγκεκριμένη δράση συνεργαστήκαμε με τις μαίες του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, Κα Ιωάννα Καμτσίκα και Κα Ελένη Πετροπούλου, οι οποίες πραγματοποίησαν συνολικά 71 δειγματοληψίες και τις ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία καθώς και τον Διευθ/ντη του Κέντρου Υγείας Ψαχνών Κο Νικόλαο Δήμου όπου με την έγκριση του συνέβαλλε σημαντικά στον τομέα της πρόληψης.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους Προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου μας για την συνεργασία στην ενημέρωση των δημοτών.

Η συμμετοχή σας σε δράσεις πρόληψης είναι υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας του πληθυσμού του δήμου μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών του δήμου.

Η συγκεκριμένη δράση πρόληψης θα επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον σε ετήσια βάση.

 

Δημοσίευση: 28/05/24 2:56 ΜΜ

Close Search Window