Βοήθεια στο Σπίτι, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση ΚΕΠ Υγείας, Επικαιρότητα|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             

ΝΟΜΟΣ   ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ταχ.  Δ/νση   :  Αγγ. Γοβιού 4

Ταχ. κώδικας  :  344 00  ΨΑΧΝΑ

EMAIL         : kepygeiasdirfionmessapion@gmail.com

Διαδίκτυο     :   www.ddm.gov.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2228025322

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δ. Διρφύων Μεσσαπίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και  την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA, διοργανώνει  δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας» την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024.

Η Δράση συμπεριλαμβάνει δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό.

Η ακοή θεωρείται μια εκ των πέντε αισθήσεων. Μέσω των αυτιών, συνεισφέρει ώστε να γίνεται ευκολότερα και καλύτερα αντιληπτός ο εξωτερικός χώρος. Έτσι βασιζόμαστε πολύ σε αυτή. Ο μηχανισμός της ακοής είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πολύπλοκο σύστημα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων συνδυάζει την απώλεια της ακοής με την γήρανση, ως φυσική εξέλιξη των ανθρώπων με την πάροδο του χρόνου. Εντούτοις, η απώλεια της ακοής μπορεί να προκληθεί και στις μικρές ηλικίες εξαιτίας κάποιων παθήσεων ή ακόμα και μολύνσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 10% του πληθυσμού της γης πάσχει από κάποιας μορφής απώλεια ακοής. Η απώλεια ακοής δεν είναι μια κατάσταση η οποία προκαλεί πόνο αλλά δυστυχώς συχνά σχετίζεται με ψυχολογικές διαταραχές , απομόνωση από το κοινωνικό σύνολο ακόμα και κατάθλιψη.

Η έγκαιρη ιατρική διάγνωση μετά από ένα ακοολογικό έλεγχο σας δίνει τη δυνατότητα της άμεσης αντιμετώπισης στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται οποιουδήποτε βαθμού απώλεια της ακοής.

 Για πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού απευθυνθείτε στις νοσηλεύτριες του Βοήθεια στο σπίτι,

  • στο τηλέφωνο: 2228025322 &

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Ελένη Γιαννούτσου & Αγγελική Ράζου

Ψαχνά, 30 Ιανουαρίου 2024

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Υγείας, Προσχολικής Αγωγής,

Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Αφένδρα Σοφία

Δημοσίευση: 30/01/24 11:24 ΠΜ

Close Search Window