Βοήθεια στο Σπίτι, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση ΚΕΠ Υγείας, Επικαιρότητα|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          

ΝΟΜΟΣ   ΕΥΒΟΙΑΣ                                                        

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΡΦΥΩΝ –     ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ                            

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ταχ.  Δ/νση   :  Αγγ. Γοβιού 4                                                            

Ταχ. κώδικας  :  344 00  ΨΑΧΝΑ                                                           

E-MAIL         :  kepygeiasdirfionmessapion@gmail.com

Διαδίκτυο     :   www.ddm.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας, η οποία αποτελεί υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η υγεία στη ζωή και την ευημερία κάθε ανθρώπου.

Το «Βοήθεια στο σπίτι»μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δ. ΔιρφύωνΜεσσαπίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρες 9:00-14:00, στα γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αγγ.Γοβιού 4 στα Ψαχνά, μια σειρά δράσεων και προληπτικών εξετάσεων προκειμένου να τιμήσει αυτή την σπουδαία ημέρα αλλά και να συμβάλλει στην προώθηση των αξιών της πρόληψης και της καλής υγείας των συμπολιτών μας.

Η  δράση θα περιλαμβάνει:

  • Ιατρικούς ελέγχους, που είναι: σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρηση ολικής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και μετρήσεις κρεατινίνης και e-GFR που αφορούν τον έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας καθώς και εκτίμηση μέσω ερωτηματολογίου για την εμμηνόπαυση, την οστεοπόρωση, τον σακχαρώδη διαβήτη και θα διενεργούνται από τις νοσηλεύτριες του «Βοήθεια στο σπίτι»
  • Κλινική εξέταση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, που θα πραγματοποιείται από την Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών και αρμόδια Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία.
  • Προληπτικός έλεγχος κατάθλιψης με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου κατά την κλίμακα W. K. Zung, για άτομα ηλικίας άνω των 18 και θα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία των Κοινωνικών Επιστημόνων του «Βοήθεια στο σπίτι».

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν στον γενικό πληθυσμό κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στο τηλέφωνο: 2228025322

Ψαχνά, 2 Απριλίου 2024

 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Υγείας, Προσχολικής Αγωγής

Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

 Αφένδρα Σοφία

Δημοσίευση: 2/04/24 2:55 ΜΜ

Close Search Window