Βοήθεια στο Σπίτι, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση ΚΕΠ Υγείας, Επικαιρότητα|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες από το «Βοήθεια στο σπίτι» μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δ. Διρφύων Μεσσαπίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια σειρά δράσεων και προληπτικών εξετάσεων προκειμένου να τιμήσει αυτή την σπουδαία ημέρα αλλά και να συμβάλλει στην προώθηση των αξιών της πρόληψης και της καλής υγείας των συμπολιτών μας.

Η  δράση περιλάμβανε ιατρικούς ελέγχους, κλινική εξέταση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από την Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών και αρμόδια  Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία και προληπτικούς ελέγχους κατάθλιψης κατά την κλίμακα W. K. Zung και στόχευσε στην ευαισθητοποίηση για τα θέματα υγείας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας υπενθυμίζει ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και ότι χρέος όλων μας η ενίσχυση και στήριξη της Δημόσιας Υγείας και η διασφάλιση της καθολικής υγειονομικής κάλυψης.

Η συμμετοχή των δημοτών μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε  έναν δήμο με καλύτερη υγεία και ευημερία και γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα, ενθαρρύνοντας την υγεία και την ευεξία για όλους, για έναν υγιή και αλληλέγγυο δήμο που απλώνει ευρύ δίχτυ προστασίας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Το δικαίωμα στην υγεία είναι αναφαίρετο και είναι σημαντική η προσήλωση μας στην συνεχή παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας, προκειμένου να προσφέρουμε το δικό μας λιθαράκι στο να χτίσουμε έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο

Σε αυτήν την προσπάθεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει ρόλο και μπορεί να συνδράμει καθοριστικά – είναι μέρος της λύσης. Με δομές και υποδομές, με πρωτοβουλίες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης αλλά και δυνατότητα προληπτικού ελέγχου.

Ψαχνά, 10 Απριλίου 2024

 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Υγείας, Προσχολικής Αγωγής

Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

Αφένδρα Σοφία

 

Δημοσίευση: 10/04/24 11:36 ΠΜ

Close Search Window