Αν και η προσπάθεια για την ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Διρφύων-Μεσσαπίων ανατρέχει στο 2002 ακόμη, όταν υπεβλήθη σχετική πρόταση από τον τέως Δήμο Διρφύων στο τότε Υπουργείο Παιδείας, μόλις στις 4-6-2014 υπογράφεται σχετική Σύμβαση, μεταξύ του τ. Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Ιωάννη Μπουροδήμου, και του π. Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Με την υπ’ αριθμ. 70828/δ2/26-04-2016 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων , η ίδρυση του ΚΠΕ Διρφύων-Μεσσαπίων στην Τ.Κ. Λούτσας είναι πλέον γεγονός, μετά από πολλά διοικητικά εμπόδια που κάθε φορά ανέκοπταν την ολοκλήρωσή της. Στις 22/7/2016 ακολούθησε η υπογραφή νέας Σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Γεωργίου Ψαθά, και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκου Φίλη, ενώ εκείνο που απομένει πλέον για να ξεκινήσει η λειτουργία του είναι η απαιτούμενη στελέχωσή του με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, μετά από σχετική Προκήρυξη που αναμένεται να εκδώσει η αρμόδια υπηρεσία (κάνεις link τη σελίδα )του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Φιλοδοξία του ΚΠΕ Διρφύων-Μεσσαπίων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην προστασία του, όπως επίσης η εποικοδομητική επαφή με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από ποικίλες εναλλακτικές δράσεις, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια και την εγκαθίδρυση μιας γόνιμης σχέσης ανθρώπου-περιβάλλοντος.

Close Search Window