Blog|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             

ΝΟΜΟΣ   ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ   ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΜΕΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση ‹‹ 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024-2025››

 

Με αφορμή την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024,

το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  ΜΕΑ (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων διοργάνωσε μια ξεχωριστή αθλητική δράση, προάγοντας την ένταξη και τη σωματική άσκηση για όλα τα παιδιά.

Αρχικά επισκεφτήκαμε την ιερά μόνη Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Παλιούρα . Οι νέοι μας γνώρισαν τις γερόντισσες , συζητήσαμε για τη ζωή τους εκεί , ξεναγηθήκαμε στη Μονή και μας έδωσαν την ευλογία τους .

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη Μακρυκάπα όπου στο γήπεδο ποδοσφαίρου μας  περίμενε ο κ. Αρνάρης Νικόλαος  πτυχιούχος προπονητής καράτε , παγκόσμιος πρωταθλητής και  προσωπικός γυμναστικής ,ο οποίος με αγάπη και μεράκι οργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών.

Η ημέρα περιλάμβανε ποικίλα αθλητικά παιχνίδια  και ασκήσεις που ενθάρρυναν τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τη διασκέδαση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά του αθλητισμού, να βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αρνάρη  Νικόλαο για την πολύτιμη συμβολή του, τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Ειδικά για τα παιδιά με αναπηρία, τέτοιες δράσεις αποτελούν ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη.

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους και τέτοιες πρωτοβουλίες προάγουν τις αξίες της ισότητας , της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης .

Ψαχνά, 27 Σεπτεμβρίου 2024ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η  Αντιδήμαρχος Υγείας,Κοινωνικής Πολιτικής

Προσχολικής Αγωγής και Ισότητας των φύλων

 

 

 

Αφένδρα Σοφία

Δημοσίευση: 27/09/24 10:38 ΠΜ

Close Search Window